dijkversterking Hasselt

Dijkversterking Hasselt – Zwolle

Wat wordt gebouwd:
Onlangs is het project dijkversterking Hasselt afgerond. Het project betrof de dijkversterking van de historische Stenendijk in Hasselt. Deze oude Zuiderzeekering is versterkt door over een lengte van ruim één kilometer 12 meter lange damwanden in de dijk te drukken. Dit is volledig elektrisch gebeurd. Hiermee is het de eerste dijkversterking van Nederland welke emissieloos is uitgevoerd. Het project is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), de grootste dijkversterkingsoperatie sinds de Deltawerken.

Type damwanden: ZZ 24-700; ZZ 26-700 en Hoesch 2607

Lengte:  12,00 – 13,00 meter

Totaal gewicht: ca. 1300 ton

Uitvoering: november 2022 – februari 2023

Link: meer informatie over de dijkversterking met damwanden

Locatie: Hasselt

“Weet je dat onze stalen damwanden ook omgebouwd kunnen worden tot Energiedamwanden? Zo fungeren de damwanden niet alleen als grond- en/of waterkering, maar ook als oneindige duurzame energiebron en wordt daarnaast ook een substantiële uitstoot van CO₂ bespaard.”

Recente berichten

Projecten met stalen damwanden van Gooimeer Ondergrondse Drive Trough Mechelen
Projecten

Ondergrondse Drive trough Mechelen

Mc Donalds bouwt een nieuwe moderne vestiging in Mechelen (B) met een ondergrondse drive through op het kruispunt van de Vesten met de N16. Gooimeer leverde voor de kelder ca. 400 ton stalen nieuwe en gebruikte ZZ-18-700 damwanden.

Lees meer
stalen damwanden tegen dassenburcht overlast
Projecten

Dassenscherm te Koudum

Langs het spoor van Koudum in Friesland is een 200 meter lang damwandscherm met stalen damwandprofielen van Gooimeer aangebracht ter voorkoming van ondermijning van het spoor door dassen.

Lees meer
dijkversterking Hasselt
Projecten

Dijkversterking Hasselt – Zwolle

De oude Zuiderzeekering is versterkt door over een lengte van ruim één kilometer 12 meter lange damwanden in de dijk te drukken. Hiermee is het project dijkversterking Hasselt afgerond.

Lees meer
jachthaven Nobelhorst stalen damwanden Gooimeer
Projecten

Nobelhorst te Almere

Nieuwbouw project in nieuwe jachthaven in de wijk Nobelhorst te Almere. Een deel van de stalen damwanden van Gooimeer is ook gelijk thermisch geactiveerd, zodat later woonhuizen hierop aangesloten kunnen worden.

Lees meer
Dijkverbetering dorpskern Baambrugge
Projecten

Dijkverbetering dorpskern Baambrugge

Met een stalen damwandconstructie langs de waterkant bij de dorpskern in Baambrugge wordt een nieuwe waterkering gemaakt om de dijk te versterken en het dorp en de polder te beschermen tegen het hoge water.

Lees meer