RIF10 Urban surfspot Damwanden

RIF010 eerste surfspot ter wereld in Rotterdam

Wat wordt er gebouwd:
Nabij de Markthal in Rotterdam is de bouw van de eerste urban surfspot ter wereld begonnen. Over een tijdje kan er worden gesurft op echte golven van ca. 1,50 meter hoog in het hartje van Rotterdam, hoe leuk is dat?

10 jaar geleden startte het project RIF010 als stadsinitiatief van het jaar. De aanloop en het opstarten van de werkzaamheden heeft een aantal jaren geduurd, maar nu is de bouw eindelijk begonnen en zijn de eerste damwanden van Gooimeer de grond ingetrild door de fa. Kandt. In de zomer van 2024 moet je in het centrum van Rotterdam kunnen surfen en Gooimeer is trots dat zij leverancier mogen zijn van de stalen damwanden welke in dit unieke project benodigd zijn.

Type damwanden: ZZ 12-770 en ZZ 18-700

lengte:  van 8,50 – 10,00 meter

Totaal gewicht: ca. 300 ton
Uitvoering: mei 2023

Locatie: Rotterdam, nabij markthal

Externe links:

“Weet je dat onze stalen damwanden ook omgebouwd kunnen worden tot Energiedamwanden? Zo fungeren de damwanden niet alleen als grond- en/of waterkering, maar ook als oneindige duurzame energiebron en wordt daarnaast ook een substantiële uitstoot van CO₂ bespaard.”

Recente berichten

Projecten met stalen damwanden van Gooimeer Ondergrondse Drive Trough Mechelen
Projecten

Ondergrondse Drive trough Mechelen

Mc Donalds bouwt een nieuwe moderne vestiging in Mechelen (B) met een ondergrondse drive through op het kruispunt van de Vesten met de N16. Gooimeer leverde voor de kelder ca. 400 ton stalen nieuwe en gebruikte ZZ-18-700 damwanden.

Lees meer
stalen damwanden tegen dassenburcht overlast
Projecten

Dassenscherm te Koudum

Langs het spoor van Koudum in Friesland is een 200 meter lang damwandscherm met stalen damwandprofielen van Gooimeer aangebracht ter voorkoming van ondermijning van het spoor door dassen.

Lees meer
dijkversterking Hasselt
Projecten

Dijkversterking Hasselt – Zwolle

De oude Zuiderzeekering is versterkt door over een lengte van ruim één kilometer 12 meter lange damwanden in de dijk te drukken. Hiermee is het project dijkversterking Hasselt afgerond.

Lees meer
jachthaven Nobelhorst stalen damwanden Gooimeer
Projecten

Nobelhorst te Almere

Nieuwbouw project in nieuwe jachthaven in de wijk Nobelhorst te Almere. Een deel van de stalen damwanden van Gooimeer is ook gelijk thermisch geactiveerd, zodat later woonhuizen hierop aangesloten kunnen worden.

Lees meer
Dijkverbetering dorpskern Baambrugge
Projecten

Dijkverbetering dorpskern Baambrugge

Met een stalen damwandconstructie langs de waterkant bij de dorpskern in Baambrugge wordt een nieuwe waterkering gemaakt om de dijk te versterken en het dorp en de polder te beschermen tegen het hoge water.

Lees meer