Z damwanden

Stalen Z damwanden

Wilt u voor uw project Z damwanden kopen of huren? Bij Gooimeer bent u aan het goede adres! De Z-profielen van Gooimeer zijn immers van de hoogste kwaliteit en worden uiteraard geleverd volgens de eisen zoals genoemd in de EN 10248 deel 1 en 2 inclusief attest, indien vooraf overeengekomen. Dit betekent dat onze Z damwanden kaarsrecht zijn en een perfecte slotgeometrie hebben. Hierdoor treedt er veel minder slijtage op tijdens het aanbrengen en hebben deze profielen een langere levensduur dan “vergelijkbare” profielen van andere producenten.

In ons depot in Almere hebben wij een zeer complete voorraad zodat we onze damwanden direct kunnen leveren. Wij leveren een complete damwandreeks met een Wx in 1200 tot 5200 cm³ per meter.

Onze damwandprofielen zijn leverbaar als enkele, dubbele, drievoudige en viervoudige planken. Bij Gooimeer koopt of huurt u alleen de allerbeste Z-damwanden!

Voordelen van ZZ-damwandprofielen

Een Z-damwand wordt zo genoemd omdat een enkele damwand de vorm van een ‘Z’ heeft. Een karakteristiek kenmerk van deze profielen is dat de sloten van de stalen damwand aan de buitenzijde van het profiel zitten. Door de gunstige geometrie, heeft het Z-profiel een groter weerstandsmoment (bij hetzelfde gewicht per m2) dan andere profielen waarbij de sloten in het midden van het profiel zitten. Bovendien hoeven Z-profielen niet in sterkte gereduceerd te worden, omdat de sloten aan de buitenkant ervoor zorgen dat er geen scheve buiging kan optreden.

Z Damwanden Gooimeer

De ZZ-damwanden kunnen worden toegepast in allerlei typen grond- en waterkerende constructies en bij energiedamwandprojecten. Bij ons kunt u de volledige reeks ZZ-profielen bestellen, ook in af- en opgewalste varianten.

Z Damwanden

Z damwanden van Gooimeer in beeld:

Golfbreker IJburg haven stalen damwand
ZZ damwanden

Golfbreker IJburg Haveneiland

De nieuwe golfbreker van stalen damwand moet zorgen voor een nog betere kwaliteit van leven op het water voor de aldaar aangemeerde woonboten, omdat deze golfbreker de mogelijke overlast van

Lees meer »
stalen damwanden tegen dassenburcht overlast
ZZ damwanden

Dassenscherm te Koudum

Langs het spoor van Koudum in Friesland is een 200 meter lang damwandscherm met stalen damwandprofielen van Gooimeer aangebracht ter voorkoming van ondermijning van het spoor door dassen.

Lees meer »
dijkversterking Hasselt met Z damwand
ZZ damwanden

Dijkversterking Hasselt – Zwolle

De oude Zuiderzeekering is versterkt door over een lengte van ruim één kilometer 12 meter lange Z damwanden in de dijk te drukken. Hiermee is het project dijkversterking Hasselt afgerond.

Lees meer »
jachthaven Nobelhorst stalen damwanden Gooimeer
ZZ damwanden

Nobelhorst te Almere

Nieuwbouw project in nieuwe jachthaven in de wijk Nobelhorst te Almere. Een deel van de stalen damwanden van Gooimeer is ook gelijk thermisch geactiveerd, zodat later woonhuizen hierop aangesloten kunnen

Lees meer »