Z damwanden

Stalen Z damwanden

Wilt u voor uw project Z damwanden kopen of huren? Bij Gooimeer bent u aan het goede adres! De Z-profielen van Gooimeer zijn immers van de hoogste kwaliteit en worden uiteraard geleverd volgens de eisen zoals genoemd in de EN 10248 deel 1 en 2 inclusief attest, indien vooraf overeengekomen. Dit betekent dat onze Z damwanden kaarsrecht zijn en een perfecte slotgeometrie hebben. Hierdoor treedt er veel minder slijtage op tijdens het aanbrengen en hebben deze profielen een langere levensduur dan “vergelijkbare” profielen van andere producenten.

In ons depot in Almere hebben wij een zeer complete voorraad zodat we onze damwanden direct kunnen leveren. Wij leveren een complete damwandreeks met een Wx in 1200 tot 5200 cm³ per meter.

Onze damwandprofielen zijn leverbaar als enkele, dubbele, drievoudige en viervoudige planken. Bij Gooimeer koopt of huurt u alleen de allerbeste Z-damwanden!

Voordelen van ZZ-damwandprofielen

Een Z-damwand wordt zo genoemd omdat een enkele damwand de vorm van een ‘Z’ heeft. Een karakteristiek kenmerk van deze profielen is dat de sloten van de stalen damwand aan de buitenzijde van het profiel zitten. Door de gunstige geometrie, heeft het Z-profiel een groter weerstandsmoment (bij hetzelfde gewicht per m2) dan andere profielen waarbij de sloten in het midden van het profiel zitten. Bovendien hoeven Z-profielen niet in sterkte gereduceerd te worden, omdat de sloten aan de buitenkant ervoor zorgen dat er geen scheve buiging kan optreden.

Z Damwanden Gooimeer

De ZZ-damwanden kunnen worden toegepast in allerlei typen grond- en waterkerende constructies en bij energiedamwandprojecten. Bij ons kunt u de volledige reeks ZZ-profielen bestellen, ook in af- en opgewalste varianten.

Z Damwanden