Damwand voor kelder flats Cultuurhuis Berkel en Rodenrijs

Levering damwand voor kelder van flats en het Cultuurhuis Casa Cadanza

Flats en nieuwe cultuurhuis in Berkel en Roderijs met Gooimeer’s damwand voor kelder

Berkel en Rodenrijs maakt deel uit van de gemeente Lansingerland. Na de aanleg van de Hofplein-spoorlijn, waarop nu de Randstad Rail wordt geëxploiteerd, verscheen de eerste verstedelijking in de regio. Inmiddels heeft het gebied zich ontwikkeld tot een fijne plek om te wonen met een verscheidenheid aan voorzieningen. Dicht bij de natuur, de Rotte en het Bergse Bos, maar ook zeer dicht bij de steden Rotterdam, Delft en Den Haag. De gemeente zal de komende jaren groeien naar zo’n 70.000 inwoners. 

Door de groei van de bevolking neemt de behoefte aan voorzieningen toe. In het centrum van Berkel vinden er de komende jaren veel ontwikkelingen plaats. Het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs wordt vergroot. Ook komen er 170 nieuwe woningen en er bijna 200 openbare parkeerplaatsen bij. 

Bovendien wordt er het nieuwe Cultuurhuis Casa Cadanza gebouwd. In dit gebouw komen twee filmzalen, een theaterzaal, cursusruimtes, horeca en een bibliotheek. Daarmee wordt dit het culturele kloppende hart van Berkel en Rodenrijs.

Gooimeer BV heeft voor de nieuwbouw van de flats en het nieuwe Cultuurhuis Casa Cadanza de damwanden voor de bouw van de kelder geleverd.

Type damwanden: ZZ-18 700

Lengten: 12 tot 14 meter

Aantal: 226 stuks

Locatie: Berkel en Roderijs 

Externe links: 

 

“Weet je dat onze stalen damwanden ook omgebouwd kunnen worden tot Energiedamwanden? Zo fungeren de damwanden niet alleen als grond- en/of waterkering, maar ook als oneindige duurzame energiebron en wordt daarnaast ook een substantiële uitstoot van CO₂ bespaard.”

Recente berichten

gratis duurzame energie via damwand
Nieuws

Haven Enkhuizen wekt gratis energie op

De Compagnieshaven in Enkhuizen haalt sinds 2020 met stalen damwanden warmte uit het oppervlakte- en grondwater. Et wordt hiermee het hele jaar door gratis energie opgewekt. De resultaten zijn zeer positief en de damwanden zijn ene win-win situatie, simpel en superefficiënt.

Lees meer
Ankerpalen buispalen bouw tunnel
Buispalen

Buispalen Blankenburgtunnel afzinken

De nieuwe Blankenburgverbinding zijn de stalen extra sterke buispalen van Gooimeer gebruikt tijdens het afzinken van het tunneldeel. Met de Blankenburgverbinding zal de infrastructuur van Rotterdam verbeteren en de economische efficiëntie worden verhoogd.

Lees meer
Stalen damwanden circulair Slotervaart ziekenhuis Amsterdam
Projecten

Unieke dakopbouw Slotervaart Amsterdam met stalen damwanden

In Amsterdam Nieuw West vindt sinds 2020 een transformatie van het voormalige Slotervaart ziekenhuis plaats. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is er o.a. voor gekozen om een “veiligheidsscherm” van stalen damwanden te maken. Deze unieke oplossing is geheel circulair: na afloop kunnen de damwanden zonder schade verwijderd worden en worden ingezet op een nieuw project.

Lees meer
Golfbreker IJburg haven stalen damwand
Projecten

Golfbreker IJburg Haveneiland

De nieuwe golfbreker van stalen damwand moet zorgen voor een nog betere kwaliteit van leven op het water voor de aldaar aangemeerde woonboten, omdat deze golfbreker de mogelijke overlast van golfslag sterk reduceert.

Lees meer
Projecten met stalen damwanden van Gooimeer Ondergrondse Drive Trough Mechelen
Projecten

Ondergrondse Drive trough Mechelen

Mc Donalds bouwt een nieuwe moderne vestiging in Mechelen (B) met een ondergrondse drive through op het kruispunt van de Vesten met de N16. Gooimeer leverde voor de kelder ca. 400 ton stalen nieuwe en gebruikte ZZ-18-700 damwanden.

Lees meer
stalen damwanden tegen dassenburcht overlast
Projecten

Dassenscherm te Koudum

Langs het spoor van Koudum in Friesland is een 200 meter lang damwandscherm met stalen damwandprofielen van Gooimeer aangebracht ter voorkoming van ondermijning van het spoor door dassen.

Lees meer
dijkversterking Hasselt met Z damwand
Projecten

Dijkversterking Hasselt – Zwolle

De oude Zuiderzeekering is versterkt door over een lengte van ruim één kilometer 12 meter lange Z damwanden in de dijk te drukken. Hiermee is het project dijkversterking Hasselt afgerond.

Lees meer
jachthaven Nobelhorst stalen damwanden Gooimeer
Projecten

Nobelhorst te Almere

Nieuwbouw project in nieuwe jachthaven in de wijk Nobelhorst te Almere. Een deel van de stalen damwanden van Gooimeer is ook gelijk thermisch geactiveerd, zodat later woonhuizen hierop aangesloten kunnen worden.

Lees meer
Dijkverbetering dorpskern Baambrugge
Projecten

Dijkverbetering dorpskern Baambrugge

Met een stalen damwandconstructie langs de waterkant bij de dorpskern in Baambrugge wordt een nieuwe waterkering gemaakt om de dijk te versterken en het dorp en de polder te beschermen tegen het hoge water.

Lees meer