Z profielen gemaal hitland

Nieuwbouw gemaal Hitland te Nieuwerkerk aan de IJssel

Wat wordt er gebouwd:

In Nieuwerkerk aan de IJssel is in september 2023 de voorbereiding gestart voor de bouw van het nieuwe gemaal Hitland bij Park Hitland te Nieuwerkerk aan de IJssel. Dit nieuwe gemaal vervangt het oude gemaal en dit wordt groter en duurzamer dan het huidige gemaal. De planning is dat het gebouw na de zomer van 2024 klaar is. De ZZ-profielen stalen damwand van Gooimeer worden ingezet bij dit project.

Het huidige gemaal, stamt uit 1989 en heeft z’n langste tijd gehad. Tot het nieuwe gemaal geheel gereed is en 100% naar tevredenheid draait, zorgt het huidige gemaal gelukkig nog steeds voor droge voeten in de polder.

Type damwanden: ZZ-36-700

Lengte:  22,00 meter

Totaal gewicht: ca. 170 ton
Uitvoering: september 2023

 

Externe links:

Locatie: Nieuwerker aan de IJssel

“Weet je dat onze stalen damwanden ook omgebouwd kunnen worden tot Energiedamwanden? Zo fungeren de damwanden niet alleen als grond- en/of waterkering, maar ook als oneindige duurzame energiebron en wordt daarnaast ook een substantiële uitstoot van CO₂ bespaard.”

Recente berichten

Projecten met stalen damwanden van Gooimeer Ondergrondse Drive Trough Mechelen
Projecten

Ondergrondse Drive trough Mechelen

Mc Donalds bouwt een nieuwe moderne vestiging in Mechelen (B) met een ondergrondse drive through op het kruispunt van de Vesten met de N16. Gooimeer leverde voor de kelder ca. 400 ton stalen nieuwe en gebruikte ZZ-18-700 damwanden.

Lees meer
stalen damwanden tegen dassenburcht overlast
Projecten

Dassenscherm te Koudum

Langs het spoor van Koudum in Friesland is een 200 meter lang damwandscherm met stalen damwandprofielen van Gooimeer aangebracht ter voorkoming van ondermijning van het spoor door dassen.

Lees meer
dijkversterking Hasselt
Projecten

Dijkversterking Hasselt – Zwolle

De oude Zuiderzeekering is versterkt door over een lengte van ruim één kilometer 12 meter lange damwanden in de dijk te drukken. Hiermee is het project dijkversterking Hasselt afgerond.

Lees meer
jachthaven Nobelhorst stalen damwanden Gooimeer
Projecten

Nobelhorst te Almere

Nieuwbouw project in nieuwe jachthaven in de wijk Nobelhorst te Almere. Een deel van de stalen damwanden van Gooimeer is ook gelijk thermisch geactiveerd, zodat later woonhuizen hierop aangesloten kunnen worden.

Lees meer
Dijkverbetering dorpskern Baambrugge
Projecten

Dijkverbetering dorpskern Baambrugge

Met een stalen damwandconstructie langs de waterkant bij de dorpskern in Baambrugge wordt een nieuwe waterkering gemaakt om de dijk te versterken en het dorp en de polder te beschermen tegen het hoge water.

Lees meer