Ankerpalen buispalen bouw tunnel

Buispalen Blankenburgtunnel afzinken

Extra sterke ankerpalen voor afzinken tunneldeel ‘Issabella’

De bereikbaarheid van de regio Rotterdam is van groot economisch belang. Eén van de oplossingen om de bereikbaarheid te verbeteren is de aanleg van een nieuwe snelweg: de Blankenburgverbinding.

De Blankenburgverbinding is een nieuwe snelweg (de A24), die vanaf 2024 de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg verbindt. Deze verbinding bestaat uit een vijftal deelprojecten. Waar de A24 gaat onder het Scheur loopt, wordt een afzinktunnel gebouwd, de Maasdeltatunnel.

Op 6 november 2023 is het dan toch gelukt: Het tweede tunneldeel van de Maasdeltatunnel, Isabella, ligt op zijn plek op de bodem van het Scheur, nadat de eerste poging niet gelukt was.

Meer dan een half jaar na de oorspronkelijk geplande afzinkdatum kon Isabella met succes worden gekoppeld aan Alara, die al sinds 31 maart aan de Rozenburgse kant wachtte op haar ‘tweelingzus’.

Voor het afzinken van dit tunneldeel waren er extra en sterkere ankerpalen nodig, welke door Gooimeer geleverd zijn.

Type ankerpalen: 2.200 – 2.800 mm

lengten: 20 tot 26 meter, wanddikte tot 45 mm 

stukgewicht: 4 stuks a 67t

Uitvoering:november 2023

Locatie: Rotterdam

Externe links:

Recente berichten

gratis duurzame energie via damwand
Nieuws

Haven Enkhuizen wekt gratis energie op

De Compagnieshaven in Enkhuizen haalt sinds 2020 met stalen damwanden warmte uit het oppervlakte- en grondwater. Et wordt hiermee het hele jaar door gratis energie opgewekt. De resultaten zijn zeer positief en de damwanden zijn ene win-win situatie, simpel en superefficiënt.

Lees meer
Ankerpalen buispalen bouw tunnel
Buispalen

Buispalen Blankenburgtunnel afzinken

De nieuwe Blankenburgverbinding zijn de stalen extra sterke buispalen van Gooimeer gebruikt tijdens het afzinken van het tunneldeel. Met de Blankenburgverbinding zal de infrastructuur van Rotterdam verbeteren en de economische efficiëntie worden verhoogd.

Lees meer
Stalen damwanden circulair Slotervaart ziekenhuis Amsterdam
Projecten

Unieke dakopbouw Slotervaart Amsterdam met stalen damwanden

In Amsterdam Nieuw West vindt sinds 2020 een transformatie van het voormalige Slotervaart ziekenhuis plaats. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is er o.a. voor gekozen om een “veiligheidsscherm” van stalen damwanden te maken. Deze unieke oplossing is geheel circulair: na afloop kunnen de damwanden zonder schade verwijderd worden en worden ingezet op een nieuw project.

Lees meer
Golfbreker IJburg haven stalen damwand
Projecten

Golfbreker IJburg Haveneiland

De nieuwe golfbreker van stalen damwand moet zorgen voor een nog betere kwaliteit van leven op het water voor de aldaar aangemeerde woonboten, omdat deze golfbreker de mogelijke overlast van golfslag sterk reduceert.

Lees meer
Projecten met stalen damwanden van Gooimeer Ondergrondse Drive Trough Mechelen
Projecten

Ondergrondse Drive trough Mechelen

Mc Donalds bouwt een nieuwe moderne vestiging in Mechelen (B) met een ondergrondse drive through op het kruispunt van de Vesten met de N16. Gooimeer leverde voor de kelder ca. 400 ton stalen nieuwe en gebruikte ZZ-18-700 damwanden.

Lees meer
stalen damwanden tegen dassenburcht overlast
Projecten

Dassenscherm te Koudum

Langs het spoor van Koudum in Friesland is een 200 meter lang damwandscherm met stalen damwandprofielen van Gooimeer aangebracht ter voorkoming van ondermijning van het spoor door dassen.

Lees meer
dijkversterking Hasselt met Z damwand
Projecten

Dijkversterking Hasselt – Zwolle

De oude Zuiderzeekering is versterkt door over een lengte van ruim één kilometer 12 meter lange Z damwanden in de dijk te drukken. Hiermee is het project dijkversterking Hasselt afgerond.

Lees meer
jachthaven Nobelhorst stalen damwanden Gooimeer
Projecten

Nobelhorst te Almere

Nieuwbouw project in nieuwe jachthaven in de wijk Nobelhorst te Almere. Een deel van de stalen damwanden van Gooimeer is ook gelijk thermisch geactiveerd, zodat later woonhuizen hierop aangesloten kunnen worden.

Lees meer
Dijkverbetering dorpskern Baambrugge
Projecten

Dijkverbetering dorpskern Baambrugge

Met een stalen damwandconstructie langs de waterkant bij de dorpskern in Baambrugge wordt een nieuwe waterkering gemaakt om de dijk te versterken en het dorp en de polder te beschermen tegen het hoge water.

Lees meer