Bouw flex woningen damwand

Bouw 400 flex woningen in Vlaardingen voor Oekraïense vluchtelingen

In Vlaardingen worden 400 tijdelijke woningen gebouwd voor de langdurige opvang van ca. 1000 Oekraïense vluchtelingen. Omdat de woningen op termijn ook weer verwijderd gaan worden, is gezocht naar een circulaire en relatief makkelijk te verwijderen fundering. De keuze is hierbij gevallen op stalen damwanden van 24,00 meter lang, welke als funderingspaal worden gebruikt. Gooimeer heeft een deel van deze benodigde damwanden geleverd.

Type damwanden: ZZ-18-700


lengte:  24,00 meter

Totaal gewicht: 160 ton
Uitvoering: mei 2023

Externe links: 

Locatie: nabij bedrijventerrein Vergulde Hand West te Vlaardingen

Locatie: nabij bedrijventerrein Vergulde Hand West te Vlaardingen

Recente berichten

Projecten met stalen damwanden van Gooimeer Ondergrondse Drive Trough Mechelen
Projecten

Ondergrondse Drive trough Mechelen

Mc Donalds bouwt een nieuwe moderne vestiging in Mechelen (B) met een ondergrondse drive through op het kruispunt van de Vesten met de N16. Gooimeer leverde voor de kelder ca. 400 ton stalen nieuwe en gebruikte ZZ-18-700 damwanden.

Lees meer
stalen damwanden tegen dassenburcht overlast
Projecten

Dassenscherm te Koudum

Langs het spoor van Koudum in Friesland is een 200 meter lang damwandscherm met stalen damwandprofielen van Gooimeer aangebracht ter voorkoming van ondermijning van het spoor door dassen.

Lees meer
dijkversterking Hasselt
Projecten

Dijkversterking Hasselt – Zwolle

De oude Zuiderzeekering is versterkt door over een lengte van ruim één kilometer 12 meter lange damwanden in de dijk te drukken. Hiermee is het project dijkversterking Hasselt afgerond.

Lees meer
jachthaven Nobelhorst stalen damwanden Gooimeer
Projecten

Nobelhorst te Almere

Nieuwbouw project in nieuwe jachthaven in de wijk Nobelhorst te Almere. Een deel van de stalen damwanden van Gooimeer is ook gelijk thermisch geactiveerd, zodat later woonhuizen hierop aangesloten kunnen worden.

Lees meer
Dijkverbetering dorpskern Baambrugge
Projecten

Dijkverbetering dorpskern Baambrugge

Met een stalen damwandconstructie langs de waterkant bij de dorpskern in Baambrugge wordt een nieuwe waterkering gemaakt om de dijk te versterken en het dorp en de polder te beschermen tegen het hoge water.

Lees meer