Slotafdichting

Slotafdichting voor waterkerende constructies

Slotafdichting is van uiterst belang bij alle waterkerende constructies. Goede waterdichte systemen hebben een langere levensduur en lekken niet. Bij Gooimeer bieden wij u twee opties aan die geschikt zijn voor slotafdichting:

  1. Wadit-slotdichting
  2. PU-dichtingsysteem

Wadit-slotdichting

De Wadit-slotdichting is een zeer goede en kosteneffectieve oplossing. Hierbij wordt een Bitumen-soortige dichting op hoge temperatuur in de damwandsloten gegoten. Deze dichting bestaat uit elastomeer (rubber) dat met styreenbutadiëen is gemodificeerd. Dit materiaal heeft een sterke hechting en een uiterst hoge flexibiliteit, zelfs bij lage temperaturen. Om waterdicht te blijven, moet de slotdichting de bewegende damwand kunnen volgen. Daarom zijn deze flexibiliteit en hechting van enorm belang.

De Wadit-slotdichting is geschikt voor:

Milieuvriendelijkheid en technische specificaties
Uit testrapportages van het Duitse milieu-instituut LGA, blijkt dat de Wadit-slotdichting milieuvriendelijk en zonder negatieve milieu-effecten is toe te passen in grond- en oppervlaktewater. De basisstoffen bestaan namelijk uit natuurlijke grondstoffen.

Slotafdichting waterkerende damwand

De Wadit-slotdichting:

Bij het aanbrengen kan de Wadit slotdichting compleet met milieuvriendelijke verpakking worden verhit tot ongeveer 130-170 graden Celsius. De verpakking lost tot 170 graden, zonder reststoffen, in zijn geheel op. Daarna giet men Wadit, bij voorkeur met zinken gieters in de sloten.

slotafdichting

PU-dichtingsysteem

Naast de Wadit-slotdichting, kunt u bij ons ook terecht voor het PU-dichtingsysteem. Hierbij is er sprake van een machinaal geprofileerde dichting. Het dichtingsmateriaal, polyurethaan wordt fabrieksmatig aangebracht in het vrije heislot en geïnjecteerd in het middenslot van dubbele damwandprofielen. Door gebruik van een primer wordt een zeer goede hechting gerealiseerd.

PU dichting systeem Hoesch stalen damwand

Dit systeem:

Wanneer u vragen heeft over de beste slotdichting of dichtingstysteem voor uw bouwproject, dan kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen.

Downloads

Datasheets

Stalen damwandprofielen Gooimeer 1

Autocad

Stalen damwandprofielen Gooimeer 3