Koudgewalste stalen damwanden

De voordelen van koudgewalste stalen damwanden

Naast alle andere damwanden, leveren wij ook koudgewalste stalen damwanden. Deze damwanden worden gemaakt uit stalen coils met een dikte van 4 tot 9 millimeter. Doordat de profielen uit coils worden gemaakt, is de profieldikte over het gehele oppervlak gelijk. Koudgewalste damwanden worden voornamelijk in permanente constructies gebruikt, maar zijn in sommige gevallen ook geschikt voor tijdelijke constructies.

Koudgewalste stalen damwanden hebben sloten met een ruimere vorm, waardoor er een grotere hoekverdraaiing mogelijk is dan bij de warmgewalste stalen damwand. Hierdoor kan echter ook wateroverlast optreden. Om dit te voorkomen kan er een Wadit-slotdichting in de sloten worden aangebracht. Bij Gooimeer kunnen wij deze slotdichting leveren en aanbrengen op de koudgewalste damwand. Dit dient vóór de installatie gedaan te worden.

Koudgewalste stalen damwanden

Onze koudgewalste damwanden hebben een sterkte van ca. 200 cm3/m tot 1800 cm3/m en worden uiteraard geleverd conform de NEN EN 10249 deel 1 en 2. Verdere specificaties vindt u onderaan deze pagina.