Open Cell™

Open Cell damwanden​

De Open Cell™ constructie is een cellulaire damwand, samengesteld uit gevulde cellen met een U-vorm. De wanden bestaan uit vlakke damwanden type PS 31 of PS 27,5. Deze worden aan de voorzijde in een boog geheid, waardoor krachten afgevoerd worden naar verticale ankerwanden die haaks op de voorwand staan. Zo kan een er een grote kerende hoogte gerealiseerd worden met een relatief kleine inbedding.

Damwanden en verbinding

Voor de Open Cell™ constructie raden wij platte damwanden van Gerdau aan. Deze hebben de vereiste slottoleranties én de vereiste slotsterkte. Tussen de gebogen voorwand en de verticale ankerwand wordt een hoekprofiel geplaatst. Het hoekprofiel SWC120© is speciaal voor de Open Cell™ damwand ontwikkeld en wordt gewalst uit één stuk, waardoor het in staat is om grote krachten over te brengen.

Open cell damwand

Open Cell™ constructies zijn een uitstekend alternatief voor combiwanden die gevoelig zijn voor corrosie, aangezien de damwanden belast worden op trek, in plaats van op buiging. De systemen hebben een minder grote inbeddingsdiepte en zijn dus ook geschikt voor gebieden met een slechte bodemgesteldheid.

Open Cell™ is bovendien bestand tegen:

Downloads

Datasheets

Stalen damwandprofielen Gooimeer 1

Autocad

Stalen damwandprofielen Gooimeer 3